ESNAF DESTEK KREDİSİ HK.
24-10-2022

Sayın Üyemiz,

Cumhurbaşkanımız tarafından 11 Ekim 2022 tarihinde esnafa kredi kolaylığı sağlayacak yeni bir paket açıklanmış, buna göre esnaf için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatılmıştı.

Üyelerimizden konu ilgili olarak, Halkbank’ın hem Esnaf Odalarına, hem de TOBB'a bağlı Odalara üye olan işletmeleri kredi imkânından faydalandırmadığı yönünde şikayetler olmuştur. Konu TOBB ile Halkbank arasında görüşülmüştür.
Bu kapsamda çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin girişimleriyle 10 Ekim’den önce hem Esnaf Odasına hem TOBB'a bağlı Odalara üye olan işletmeler söz konusu kredi imkânından faydalanabileceklerdir.

Bilgilerinize duyurulur.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası