Yöresel Ürünler Dijital Pazara İniyor
2021-07-26 11:38:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Hepsiburada, HepsiTürkiye’den programı ile yöresel ürün ve coğrafi işaret tescilli ürünlerin kalite, geleneksellik, yöresel nitelik açısından ön plana çıkmasını sağlıyor; dijital pazarlama ve satış faaliyetleri yaparak üreticilere ve işletmelere destek oluyor.

Hepsiburada, yöresinde ve yöreye ait üretim yapan KOBİ’lerin, kadın girişimcilerin, kooperatiflerin ürünlerini e-ticarete taşıyarak ekonomik faaliyetlere katılımlarını artırmak, e-ticaret kanalıyla güçlendirmek için desteklerini sunuyor. Başlatılan iş birliği zorlu pandemi döneminin etkilerinin hızla ortadan kaldırılmasına da destek vermeyi amaçlıyor.

YÖRESİNDE ÜRETİM YAPAN KOBİLERE,KADIN GİRİŞİMCİLERE VE KADIN KOOPERATİFLERİNE SAĞLANAN AVANTAJLAR

Lansmana özel 1 ay süre ile 10.000 TL ciroya kadar %1 komisyon oranı imkanı

• 100 adet ücretsiz fotoğraf çekimi desteği

• Coğrafi işaretli ürünlerin özel etiketle ayrıştırılması ve tanıtımı

• Ürünlerin yöreyi ayırt edici ve tanıtıcı il ve ilçe bilgilerinin özel etiketle ayrıştırılması ve tanıtımı

HepsiTürkiye’den proje özel tanıtım sayfası

Anasayfa görünürlük, dijital reklam ve banner desteği

HepsiTürkiye’den projesine özel kolay kayıt sayfası

Hepsiburada kurumsal anlaşmalı fiyatlar üzerinden kargo imkanı

• Kayıt aşamasında ve katalog ürün listelemede özel çağrı merkezi desteği

• E-ticaret eğitimi desteği

HepsiAkademi ile haftada dört gün Hepsiburada panel eğitimi desteği

YÖRESEL ÜRÜN KRİTERLERİ

• İller bazında belirlenmiş yöresel ürün olması

• Marka tescil belgesi

• Gıda İşletme Kayıt Belgesi

• Coğrafi İşaret Denetim Belgesi

• Gıda kodeksine göre paketlenmiş ürün ve ambalajlı görsele sahip olması

• ‘Al Sat’ ürün özelliği taşımayan, tamamen menşeine özgü gıda, gıda dışı, kaybolmaya yüz tutmuş sanatsal değeri olan ve yöresel el emeği ürünler olması gerekmektedir.

Program hakkında detaylı bilgi ve katılım olanakları için burayı tıklayabilirsiniz.