“SAYISAL TAKOGRAF (DİJİTAL EHLİYET) HİZMETİ”
2022-06-28 14:59:00

BİGA TSO’DAN YENİ BİR HİZMET DAHA “SAYISAL TAKOGRAF (DİJİTAL EHLİYET) HİZMETİ”

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, 29 Haziran 2022 tarihinden itibaren “Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet)” hizmeti vermeye başlayacak.

Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmeti bundan böyle Çanakkale merkeze gitmeye gerek kalmadan Biga Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (Biga TSO) alınabilecek..!

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan “ Hizmet çeşitliliğimizin artırılması kapsamında yaptığımız görüşmeler neticesinde; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yetkilendirilen odamız, 29 Haziran 2022 tarihi itibariyle Sayısal Takograf hizmeti vermeye başlayacak.

Bu hizmet ile, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren Biga TSO üyesi olan veya olmayan işletmeler ve nakliyeci esnaf sayısal takograf işlemlerini yani dijital ehliyet yenilemelerini ve diğer işlemlerini Biga Ticaret ve Sanayi Odasın’da yapabilecekler.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerini tespit ederek karşılamak ve üye memnuniyeti odaklı olan hizmet anlayışımız kapsamında yaptığımız görüşmeler neticesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamız “Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi” olarak ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm üyelerimize, üyemiz olmayan işletmelere ve nakliyeci esnafımıza Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmeti vermeye başlamıştır.

Sayısal Takograf yani dijital ehliyet ile ilgili talebimiz TOBB ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız nezdinde kabul görerek yetki ve izinleri almış bulunmaktayız.

Trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından tüm ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren firmalara ve çalışanlarına Dijital Ehliyet alma zorunluluğu bulunmaktadır. Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) yenilenmesi ve alınması il odaları tarafından gerçekleştirilmekteydi. Tüm ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren firmaların ve nakliyeci esnafımızın Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmeti alabilmek ve işlemlerini yaptırabilmek için Çanakkale’ye gidip gelmeleri gerekmekteydi. Bu da önemli bir zaman, emek ve maddi kayıplara sebep olmaktaydı.

Oda bünyesinde gerçekleştirilecek olan hizmet kapsamında işletmelerin, sayısal takograf için Çanakkale’ye gitmelerine gerek kalmadı. Çanakkale’den alınması gereken Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmetinin bundan böyle Biga Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alınabilecek olması sayesinde üyelerimizin ve nakliyeci esnafımızın hem zaman hem de ekonomik kayıplarının önüne geçmiş olduk.

Bu hizmet ile üyelerimize ve nakliyeci esnafımıza büyük kolaylık sağlamış olduk. Artık bölgemizde bu konuda faaliyette bulunan üyemiz olan veya olmayan tüm işletmeler ve nakliyeci esnafımız, sayısal takograf işlemlerini yani dijital ehliyet yenilemelerini ve diğer işlemlerini odamızda yapabilecekler.

Odamızın yetkilendirilmesi sürecindeki desteklerinden dolayı TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu yeni hizmetimizin üyelerimize, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalara ve nakliyeci esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.