MECLİS VE MÜŞTEREK MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI
2022-03-11 12:18:00

BİGA TSO MART AYI MECLİS VE MÜŞTEREK MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI YAPILDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2022 yılı Mart ayı Meclis Toplantısı ve 2022 yılı birinci Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı 08 Mart 2022 Salı günü saat 18.00’de Oda hizmet binasında bulunan konferans salonunda olarak yapıldı.

Biga TSO Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş’ın yönettiği meclis toplantısı oturumunda Şubat ayı gelir-gider durumu ve açılan-kapanan işletmeler görüşüldü. Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan tarafından Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler ve yürütülen çalışmalar hakkında meclis üyelerine kapsamlı açıklamalarda bulunuldu.

Toplantının açılışında İbrahim Demircan’dan boşalan meclis üyeliğine getirilen Serdinç Gündüz’e TOBB rozeti Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve Meclis Başkanı Melih Akyıl tarafından takıldı ve hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

Kadınlar Günü’nü kutlayan Kırbaş, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tüm dünyada ve ülkemizde kadınların eşitlik, özgürlük, daha huzurlu ve insan onuruna yakışır kaliteli yaşam, özlem ve isteklerini dile getirdikleri ve elde ettikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanması en büyük temennimiz. Bu vesile ile tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Yaşamlarının her alanında mutluluk, sağlık ve başarılar diliyorum.” dedi.

Toplantının bir diğer gündem maddesinde Biga TSO 1.Meslek Komitesi (Gıda Maddeleri İmalatı) üyelerinden unlu mamüller imalatı ve/veya satışı ile iştigal eden üyelerin Odadan ekmek ile ilgili azami fiyat tarifesi verilmesi hususunda Yönetim Kurulu’nun da teklifi üzerine Tip 650’lik ekmeklik undan 210 gram Ekmek için KDV dahil 3,00 TL’den azami fiyat tarifesi verilmesi kararlaştırıldı.

Meclis oturumunun ardından Müşterek Meslek Komiteleri toplantısına geçildi. Biga TSO’nun 2022 yılı 1’nci müşterek meslek komiteleri toplantısına Oda yönetim kurulu ve meclis üyeleri, meslek komite başkanları ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan’ın oturum başkanlığını yaptığı ve yoğun bir katılımın olduğu gözlenen toplantıda meslek komite başkanlarının tümüne söz verilerek, komite başkanları tarafından sektörleriyle ilgili yapılan ve yapılmakta olan önemli faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgiler verildi; sektörleriyle ilgili görüş ve önerileri dinlendi.

Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan yaptığı konuşmasında; son altı aylık dönemde Biga TSO üyelerinden ve meslek komitelerinden gelen istekler doğrultusunda yapılan çalışmalar ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi ve tüm meslek komite üyelerine, meclis üyelerine, yönetim kurulu üyelerine ve Oda çalışanlarına beraber yürüttükleri çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Toplantının son bölümünde kadın girişimciler kurulu üyelerine, basın mensuplarına ve oda çalışanlarına çiçek takdim edildi.