“E-TİCARET PROJESİ” İLE SINIRLAR KALKIYOR..!
2021-03-18 12:43:00

“E-TİCARET PROJESİ” İLE SINIRLAR KALKIYOR..!

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan işletmelere can suyu olacak “Dijital Trakya Projesi’nin temelleri atıldı. Trakya’daki oda ve borsaların paydaşlığı ile birlikte e-ticaret atılımı yapılacak ve üyeler bu girişimle dünyaya açılacak.

“Dijital Trakya ile Kepenkleri Açma Vakti” sloganı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ile paydaş olan Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın da dahil olduğu Çanakkale ve Trakya’daki 26 oda ve borsanın desteğiyle KOBİ’lere nefes aldıracak e-ticaret hamlesi yapıldı.

Proje ile, dijitalleşen işletmelerin sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanına satış yapabilmelerine olanak sağlanacak. E-ticaret ve e-ihracat alt yapısı ve dijital platform üyeliği ile satışlar online ortamda yapılacak. E-ticaret / e-ihracat tabanlı iş modelleri için Trakya’daki KOBİ’lere hizmetler 1 (bir) yıl boyunca ücretsiz sağlanacak.

E-TİCARET PANDEMİ DÖNEMİNDE BÜYÜK BİR İVME KAZANDI

Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan: “İnternet ve mobil araçların kullanımıyla her geçen gün hacim olarak büyüyen e-ticaret, 2020 yılının Mart ayından itibaren hiç hesapta olmayan bir şekilde, Kovid-19 sayesinde 3-5 yılda yaşayacağı ivmelenmeyi sadece 6 ay içinde yaşadı. Gelişen ve değişen dünyanın yöneldiği bu alana KOBİ’lerimizin yönlendirilmesi ve zamanın fırsatlarını gecikmeden kullanması yararlarına olacak. Bu konuda atılan adımlar ülkemize hem istihdam artışı hem de dış ticaret açığının azalması olarak geri dönecek.

ULUSLARARASI TİCARETİMİZE GÜÇ KATMAYI HEDEFLİYORUZ

KOBİ'lerimizin e-ticaret ve e-ihracata giriş için henüz e-ihracat yapmayan işletmelerimizin dijital dönüşümünü sağlamak ve kolay bir şekilde ihracat yapmalarının sağlanılması çok üyeli dijital pazar yerleri ile mümkün. Odamızın ortak olduğu Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (Trakya ABİGEM) ve Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilen Dijital Trakya Projesi ile Odamız üyesi KOBİ’ler dijital ortamda pazaryeri platformunda ürettikleri ürünleri ulusal ve uluslararası potansiyel müşterilerine internet üzerinden sunabilecekler.

Proje kapsamında her firmamız ve girişimcimiz kendi alan adı altında online dünyada var olabildiği gibi kurduğumuz dijital platformun da üyesi olacak. 7/24 erişilebilir teknoloji desteği ile bölgemizin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi ve ülkemizin küresel arenada rekabet gücünü arttırarak uluslararası ticaretimize güç katmayı hedefliyoruz.

Dijital Trakya Projesi ile KOBİ’lerimizin yaptıkları ticareti geliştirmeye, üretimlerinde ve işlerindeki katma değerini artırmaya odaklanıyor, işletmelerimizim bölgesel ve sektörel pazaryeri anlayışında olup aynı zamanda kendi marka veya alan adları ile ticaret yapabilmelerine olanak sağlayacağız. Platform, hiçbir yazılım bilgisi veya kodlama gerektirmeden KOBİ’lerin kendi dillerinde ticaret yapmalarına imkân verecek. Tamamen milli ve yerli sistemlerle geliştirilmiş bulut bilişim teknolojisi, dijital pazarlama ve teknoloji kullanım konusunda somut destek hizmetleri sağlanacak. Güç birliği platformu dijitalleşmede fark yaratıp milli hedeflerimiz için önem kaynağı olacak.

Dijital Trakya projesi ile bölgemiz üretimine değer katarak, üyelerimizi kendi sınırları dışına taşıyor, dijital çağın getirdiği tüm olanakları kullanımlarına sunuyoruz. Tüm üyelerimizi http://dijitaltrakya.com adresinden platforma üye olmaya davet ediyorum.” dedi.