BİGA TSO, KAMU BANKALARININ MÜDÜRLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.
2022-09-07 10:25:00

BİGA TSO, KAMU BANKALARININ MÜDÜRLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan ve yönetim kurulu üyeleri 06 Eylül 2022 Salı günü saat 13.15’te Oda hizmet binasında bulunan meclis toplantı salonunda Biga’da faaliyet gösteren kamu bankalarının müdürleri ile istişare toplantısı düzenledi.

Biga TSO Başkanı Doğan’ın daveti üzerine yapılan istişare toplantısına, Ziraat Bankası Biga Şube Müdürü İnanç Zafer Yılmaz, Halk Bankası Müdürü Hasan Öz ve Vakıflar Bankası Müdür Vekili Serdar Akıcı, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır ve yönetim kurulu üyeleri Hakan Akın, Hüseyin Erdoğan ve Tevfik Başarır ile Genel Sekreter Mustafa Mutlu katıldı.

Doğan yaptığı açıklamada “Yapılan istişare toplantısında üyelerimizin sektörlerin finansal kaynaklara erişim anlamında yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek önerilerimizi değerli banka müdürlerimize ilettik. Daha önceleri de ifade ettiğim gibi, bankacılık sektörü ve reel sektör aynı gemide birlikte hareket ediyor, reel sektör olmazsa bankacılık sektörü de olmaz. Dolayısıyla üyelerimizin finansal kaynaklara erişimi noktasında bankaların daha duyarlı, yapıcı ve çözüm üretici durumunda olmaları gerekmektedir. Üyelerimizin de güncel ekonomik koşulları takip edip, kendi bilançolarını, aktif ve pasiflerini şirket içi muhasebe kayıtlarını şartların gerektirdiği şekilde düzenlenmeleri önem arz etmektedir.

Özellikle bu dönemde sanayici ve üreticilerimizin desteklenmesi önemli. Yapılacak yatırımlara ciddi anlamda kredi desteği gerekmektedir. Kredinin yanı sıra destek ürünlerinin de üyelerimizin kullanıma uygun koşullarda sunulması gerekmektedir. Üyelerimizin bankalardan en büyük talebi krediye ulaşmak. Krediye ulaşmanın da maliyetler ve komisyonlar noktasında desteklenmesi ile birlikte KOBİ’lerimizin de gelişmesi için desteklerin artmasını bekliyoruz” dedi.

Kamu banka müdürleri de Biga ekonomisinde yer alan KOBİ’lerin talepleri ve yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için genel merkez ve bölge müdürlüklerine bilgi aktarılacağını, reel sektörün bankacılık faaliyetleri için çok önemli olduklarını bildiklerini ve mevzuat çerçevesinde tüm üyelere yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek toplantının düzenlenmesin çok faydalı olduğunu belirterek Biga TSO yönetimine teşekkürlerini ifade etti.