AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI
2022-09-14 16:06:00
BİGA TSO AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI.
Biga Ticaret ve Sanayi Odası 2022 yılı Eylül ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Melih Akyıl’ın başkanlığında 13 Eylül 2022 Salı günü saat 18.45’te Oda hizmet binasında bulunan Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Toplantının birinci gündem maddesi gereği Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2022 yılı Ağustos ayı gelir-gider durumu, ikinci gündem maddesi gereği Hesapları İnceleme Komisyonu raporu okundu ve meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Meclis Başkanı Akyıl toplantının başında 2022-2023 eğitim-öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ile eğitim sektörü içerisinde faaliyet gösteren özel okullar, yabancı dil kurs merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları, özel güvenlik, spor ve bilgisayar kursları gibi eğitim için yatırım yapan tüm üyelerimiz için hayırlı olmasını diledi. Akyıl, yeni başlayan eğitim - öğretim yılında hem kırtasiyeci ve ayakkabıcı üyelerimize destek olmak hem de öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin okul alışverişlerini kırtasiyelerden yapmasının sağlık açısından da büyük önem arz ettiğini ve kırtasiye, kırtasiyeciden; ayakkabı, ayakkabıcıdan; önlük ve okul kıyafetinin tuhafiyeciden ya da konfeksiyondan alınması gerektiğinin altını çizdi. Dürüstlük, sevgi, dostluk, dayanışma, hoşgörü ve bilginin sanatla birleşimi; kadim geleneğimiz Ahilik kültürünü geçmişten bugüne yaşatan tüm esnaf, zanaatkâr ve iş insanlarımızın Ahilik Haftası kutlayan Akyıl, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında meydana gelen artışların sanayiciyi üretim noktasında zorladığını dile getirdi.
Un, enerji ve diğer girdi kalemlerindeki artışlar nedeniyle simit ürününün 80 Gr. 4,00 TL olacak şekilde satılabilmesine olanak sağlayan azami fiyat tarifesi Meclisin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.
Toplantının son bölümünde söz alan ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılında tüm öğrenci, öğretmen ve sektör çalışanlarına başarılar dileyerek sözlerine başlayan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan; Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında önemli bir yeri olan tüm esnaf, sanatkar ve tacirlerin 35’nci Ahilik Haftası’nı kutladı. Doğan ayrıca, Biga’da kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB çalışmaları, TOBB’da düzenlenen Mesleki Eğitim Merkezleri İşbirliği Protokolü İmza Töreni, Kamu Bankalarının Genel Müdürleriyle yapılan istişare toplantısı, TOBB Başkanı ile yaptığı görüşme, 13. Büyükelçiler Konferansı, Gemlik’te bulunan TOGG üretim tesisleri inceleme gezisi, bu yıl 30 Eylül-02 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Biga Fuarı, Keşan, Çorlu ve Tekirdağ’da yapılan oda / borsa ziyaretleri hakkında Meclise açıklamalarda bulundu.